Kinderen sporten weer in Doetinchem

Gepubliceerd: 01-05-2020 16:05. Bijgewerkt: 01-05-2020 16:46

Kinderen uit Doetinchem die niet lid zijn van een sportvereniging konden vrijdagochtend hun energie kwijt tijdens een sportinstuif van Sportservice Doetinchem bij atletiekvereniging Argo. De versoepeling van de maatregelen die het toelaat dat jeugd tot en met achttien jaar weer mag sporten, werd door zowel de organisatie, als door de kinderen met blijdschap ontvangen.


"Ik denk dat het heel belangrijk is voor kinderen", vertelt Manon Zwakenberg van Sportservice Doetinchem, een van de organisatoren achter de instuif. "Enerzijds de beweging die ze krijgen, maar ook om met vriendjes en vriendinnetjes in contact te zijn. Het even weer naar buiten gaan, het ergens naartoe kunnen zorgt voor meer vrijheid en vooral veel plezier denk ik." Kinderen konden bij de atletiekvereniging onder meer een estafette doen en door het bos lopen. De jongeren zaten al langere tijd stil en dat vonden ze maar niks. "Ja, saai", vertelt een van de deelnemers. "Normaal ga je gewoon sporten, maar dat kon opeens niet meer."

Maar om te kunnen blijven sporten, moeten zowel de jeugd als hun ouders zich houden aan de door het RIVM opgestelde maatregelen. Zo is er in Doetinchem een factsheet verspreid waar mensen rekening mee moeten houden. "Over het algemeen wordt er goed mee omgegaan", denkt Zwakenberg. "Ouders en kinderen zijn blij dat er weer gesport mag worden, daarbij nemen ze de maatregelen in acht. Ze weten dat dit de enige manier is dat er weer gesport kan worden."

Andere doelgroepen
Het plezier spatte er vrijdagochtend vanaf en dat zorgt ervoor dat de medewerkers van Sportservice Doetinchem niet kunnen wachten om ook weer met doelgroepen van boven de achttien jaar aan de gang te gaan. Toch moeten daar vooralsnog andere oplossingen voor worden gezocht. "Iedereen wil het liefst zo snel mogelijk aan de slag, maar we hebben geen keuze", zegt Zwakenberg, die overlegt met verenigingen over wat wel mogelijk is. "We moeten vooral creatief zijn over hoe we ze wel in beweging kunnen krijgen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)