Kinderen leren crossen op spektakel Silvolde

Gepubliceerd: 28-07-2018 15:07. Bijgewerkt: 30-07-2018 9:22

De vijfde editie van het Achterhoeks Crossspektakel vindt dit weekend plaats in het buitengebied van Silvolde. Stilletjes aan groeit het evenement uit tot een plaats waar steeds meer kinderen kennis kunnen maken met de cross-sport.


“Het is uit het niets begonnen voor de jeugd”, vertelt Bernaldo Schreur van de organisatie. “We hebben veel jongens uit de Achterhoek hier en die kunnen thuis niet crossen, vandaar dat we het in Silvolde opzetten.” Verspreid over het weekend krijgen kinderen, maar ook volwassenen de kans om met motoren en quads over de baan te jagen. “Ik ga gewoon voorzichtig rijden en oppassen dat ik niet val”, aldus Elise, die geniet van het Crossspektakel. “Ik kan hier slapen, ’s ochtends wakker worden en meteen gaan crossen.”

In vijf jaar tijd is het evenement van 85 deelnemers gegroeid naar een kleine tweehonderd. Richting de toekomst heeft organisator Schreur ambitie genoeg. “We willen de Zwarte Cross achterna, maar dan moet het even iets drukker worden en moeten er een paar centen meer in de kassalade liggen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)