Kinderen brengen burgemeester een ontbijt

Gepubliceerd: 08-11-2018 15:11. Bijgewerkt: 08-11-2018 16:10

Kinderen van de Knienenbult uit Westendorp waren donderdagochtend te gast op het gemeentehuis van Oude IJsselstreek. Burgemeester Otwin van Dijk ontving in het kader van het Nationale Schoolontbijt de kinderen die zelf beleg en fruit hadden meegenomen.


"Het is hartstikke gezellig, er hangt een goede sfeer en ik heb leuke gesprekjes met de kinderen", vertelt Otwin van Dijk. “Het gaat van je lievelingskleur naar heb je huisdieren en van mijn lievelingseten tot wat ik ’s ochtends op mijn boterham heb. Sommige kinderen vroegen zelfs of je kon ‘apenkooien’ in de kantine van het gemeentehuis.” Kinderen van de Knienenbult weten heel goed te vertellen aan de burgemeester waarom gezond ontbijten belangrijk is. “Anders functioneert je lichaam niet goed”, vertelt één van de leerlingen. “Je dag start dan ook goed”, vult Maartje aan. Zij heeft de burgemeester tijdens het ontbijt ook nog kunnen vragen hoe oud hij eigenlijk is.

Van Dijk vindt het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. "Soms gaan mensen maar gauw op pad zonder gegeten te hebben. Dat is echt heel onverstandig voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Ik zorg altijd dat ik goed heb ontbeten voordat ik weg ga en daar let mijn vrouw ook goed op", grapt van Dijk.


Foto: REGIO8


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)