Kinderbad Stroombroek houdt op te bestaan

Gepubliceerd: 12-03-2019 15:03. Bijgewerkt: 12-03-2019 16:00

Het kinderbad op recreatiegebied Stroombroek in Braamt houdt op te bestaan. Het pierenbad voldoet niet aan meer de huidige regels die gelden en is daarnaast sterk verouderd.

“Het hangt helaas teveel vast op de veiligheid van het bad”, aldus woordvoerder Erik Droogh namens Leislurelands. “Je moet daarbij denken aan de kwaliteit van het water, het kan te glad zijn en je moet voldoen aan regels die van toepassing zijn op echte zwembaden. We willen het kinderbad graag gratis aanbieden aan onze bezoekers, maar dat kan door de nieuwe regelgeving niet meer.” Het kinderbad werd gevuld met water uit de plas, maar door nieuwe regels zou er een aparte leiding moeten worden aangelegd zodat het bad met leidingwater gevuld kan worden. Zelfs een dure renovatie en het investeren in nieuw leidingwerk zou volgens Droogh onvoldoende zijn om te kunnen voldoen aan de regelgeving.

De werkzaamheden om het kinderbad te verwijderen zijn dinsdag begonnen en moeten binnen enkele weken afgerond zijn. Wel wil Leislurelands er een nieuw speeltoestel voor terug plaatsen. “Het moet een speeltoestel worden waarbij kinderen met water kunnen spelen”, aldus Droogh. “We zijn nu aan het bekijken of dit voor het komende seizoen nog gaat lukken of dat we het over dit seizoen heen gaan tillen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)