Kilderse kickbokser alsnog Nederlands beste

Gepubliceerd: 20-10-2017 12:10. Bijgewerkt: 20-10-2017 13:43

De 15-jarige kickbokser Peter Verhaegh uit Kilder is donderdagavond alsnog officieel uitgeroepen tot Nederlands kampioen. Drie weken geleden werd tijdens de finale van het NK de tegenstander van Peter tot kampioen bekroond, tot grote verbazing van Peter en zijn staf.


“Voor ons was het eigenlijk overduidelijk”, aldus trainer Harry Luyken, die overtuigd was van de winst van zijn pupil. “Als trainersstaf tel je zelf altijd de punten mee en in ons inzien hadden wij gewoon meer punten gemaakt.” De jury uit Rotterdam van boksbond WTKA dacht daar echter anders over. Zij bekroonden tegenstander Romano tot de beste van Nederland. De teleurstelling was groot na de wedstrijd. “Ik was boos, heel erg boos”, vertelt Verhaegh. Na de wedstrijd diende trainer Luyken een protest in die door een onafhankelijke jury uit drie landen werd beoordeeld. Door middel van videobeelden werd bekeken of de uitslag terecht was.

De onafhankelijke jury besloot Verhaegh en zijn team in het gelijk te stellen en hem alsnog te bekronen met de titel. "Dat hadden we natuurlijk wel verwacht”, aldus Luyken. Donderdagavond kwam een afgevaardigde van de boksbond naar de boksschool van Verhaegh in Doetinchem om de bijbehorend riem te overhandigen. “Nu vind ik het ook wel sportief van de jury dat ze het weer om hebben gedraaid”, aldus Verhaegh. De titel is een mooie opsteker voor de jonge kickbokser. "Vlak voor het WK helemaal. Daar ga ik vechten en daar sta je dan toch wel als beste van Nederland."

Opmars naar WK
Aankomend weekend doet de 15-jarige kickbokser uit Kilder mee aan het WK in het Duitse Hagen. Vorig jaar werd hij wereldkampioen in de klasse t/m 15 jaar en dit jaar doet hij voor het eerst mee in de categorie 15 t/m 17 jaar. “Ik heb wel vaker tegen oudere jongens geknokt en dat ging altijd wel goed”, aldus de Kildenaar. Trainer Harry heeft er ook vertrouwen in. “Peter zit in een behoorlijke zware categorie. Als je tegen iemand moet die bijna 18 is dan is dat wel een level hoger. Maar hij kan dat aan.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)