Kilderse gastvrouw wil podium in Abu Dhabi

Gepubliceerd: 05-10-2017 13:10. Bijgewerkt: 05-10-2017 16:23

Gastvrouw Nikki Prein uit Kilder gaat voor een podiumplek tijdens de WorldSkills van 2017. De studente van het Graafschap College vertrekt dinsdag naar Abu Dhabi om Nederland te vertegenwoordigen op het WK voor beroepen.


“Het is een WK voor MBO-vakrichtingen”, legt Prein uit wat de WorldSkills 2017 is. De studente ondernemer-manager horeca van het Graafschap College in Doetinchem werd afgelopen maart Nederlands Kampioen bij de nationale Skillswedstrijden. De afgelopen maanden heeft ze zich kunnen voorbereiden op de wereldkampioenschappen. “Het is heel veel oefenen”, benadrukt de gemotiveerde Achterhoekse. “Het is heel streng. Er wordt bij het WK gelet op je gastvrijheid, je technieken, hygiëne en of je er representatief uitziet.”

Prein hoeft zich volgens docent gastheerschap Marcel Beukers geen zorgen te maken. “Nikki is een natuurtalent. Ze pikt het heel snel op, ze ziet iets en ze doet het”, aldus een trotste Beukers, die Prein ergens bovenaan ziet eindigen. Aan het WorldSkills voor gastheer of gastvrouw doen 36 andere landen mee. “Mijn lach heeft mij op het NK ook al geholpen’’, zegt Prein over haar sterkste punt. “Je moet vooral genieten. Ik ga voor de top drie, want iedereen wil op het podium staan toch?”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)