Kermis in Bocholt gaat weer niet door

Gepubliceerd: 11-08-2021 16:08. Bijgewerkt: 11-08-2021 16:45

De kermis in Bocholt, over de grens bij Aalten, is voor het tweede jaar op rij wegens corona afgezegd. De organisatie heeft niet voldoende tijd om het voor te bereiden en krijgt geen toestemming voor een groot evenement.


"We hoopten de hele zomer dat we de kermis door konden laten gaan", aldus Markus Kock, organisator van de kermis in Bocholt. "Maar helaas is er tot op de dag van vandaag nog geen zekerheid." Volgens Kock heeft de organisatie veel voorbereidingstijd nodig om het evenement, dat jaarlijks honderdduizenden bezoekers uit Nederland en Duitsland trekt, neer te kunnen zetten. "De teleurstelling is groot, ook bij ons", laat Kock weten. "Maar we moesten een beslissing nemen." Volgens Ludger Dieckhues van Stadtmarketing Bocholt heeft de organisatie naar alternatieve varianten van de kermis gekeken: "Maar een pop-upkermis met onder meer mondkapjesplicht voldoet niet aan de eisen van de Bocholtse kermis. Voor de Bocholtse kermis geldt: 'Helemaal, of helemaal niet!'"

De burgemeester van Bocholt staat achter de genomen beslissing om de kermis wederom af te lassen. "In de huidige situatie, waarin we ons enerzijds aan de coronamaatregelen moeten houden en anderzijds met de delta-variant te maken hebben, kunnen we de kermis niet op een verantwoordelijke manier neerzetten", vertelt burgemeester Thomas Kerkhoff, die vindt dat het risico niet onderschat moet worden: "Er komen ook veel Nederlanders, die hebben een ander beleid." De organisatie en andere betrokken partijen kijken hoopvol vooruit naar volgend jaar. Bocholt bestaat dan achthonderd jaar en om dat te vieren duurt de kermis een dag langer dan voorgaande jaren.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: Stadtmarketing Bocholt

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)