Kerkje Laag-Keppel na jaar in ere hersteld

Gepubliceerd: 18-04-2019 16:04.

Na bijna een jaar verbouwen en restaureren is het kerkje in Laag-Keppel weer in ere hersteld. Door het authentieke gebouw van binnen nadrukkelijker in te richten als kunstgalerie heeft het pand tevens een nieuwe invulling gekregen.


“We zijn bijzonder trots op het resultaat”, vertelt eigenaar Rick Hulshof, die aangeeft dat het een grootschalig project is geweest. “We hebben hem helemaal gerestaureerd en energiezuinig gemaakt. Van beneden tot boven is het onder handen genomen.” Buurtbewoners zijn blij dat ondanks het vernieuwen van het voegwerk en het plaatsen van een nieuwe haan het karakter van het kerkje intact is gebleven. Ook het interieur valt in de smaak. “De openheid binnen het gebouw, de akoestiek, de lichtinval”, zo somt buurtbewoner Joep Hopstaken de positieve nieuwe punten van het kerkje op. “Het is prachtig geworden.”

Marianne Besselink is blij met het eindresultaat. “Een kerk is natuurlijk van oudsher een plek waar iedereen elkaar ontmoet”, aldus de burgemeester van Bronckhorst. “Het zou vreselijk zijn als dat niet hier tot een nieuwe invulling komt. Hiermee heb je weer een ontmoetingsplek voor Laag-Keppel.” Volgens Hulshof is het een bijzonder object geworden: “Ik vind de plek bijzonder, in het landelijke gebied van Laag-Keppel dicht bij de Oude IJssel”, aldus de eigenaar. “Dat is het unieke.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)