Keemink verkiest Modena toch boven Orion

Gepubliceerd: 04-10-2018 10:10. Bijgewerkt: 04-10-2018 10:57

Wessel Keemink komt toch niet naar Achterhoek Orion. De spelverdeler en de Doetinchemse volleybalclub hadden afgesproken dat Keemink het team na het WK zou versterken, maar Keemink kreeg een aanbieding van topploeg Modena en gaat nu voor het Italiaanse avontuur.

"Er was een rijtje clubs waarvan we hadden gezegd dat als die aan zouden kloppen, wij een overgang van Wessel niet in de weg zouden staan", aldus Orion-voorzitter Wijnand Geerdink. "Wessel speelde een goed wereldkampioenschap en dan sta je natuurlijk volop in de belangstelling van allerlei clubs. Als de kampioen van Luxemburg langs was gekomen, dan was Wessel niet gegaan. Maar Modena is een absolute topclub." 

Geerdink begrijpt dat Keemink liever de stap naar Italië wil maken. "De Nederlandse competitie staat bij internationals niet hoog aangeschreven, nu gaat hij voor Modena spelen. Een club uit de top drie van Italië. Een niveau waarop nog geen international speelde en Wessel nu wel."

Orion had al rekening gehouden met het feit dat Keemink mogelijk toch niet naar de Doetinchem zou komen. "Het is niet voor niks dat we drie spelverdelers hebben opgenomen in het team. Nu hebben we er nog twee over en daar hebben we alle vertrouwen in", aldus Geerdink.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)