Kasteel Huis Bergh krijgt meer ademruimte 

Gepubliceerd: 19-11-2020 14:11.

Kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg kan dankzij een bijdrage van Kickstart Cultuurfonds weer rondleidingen aanbieden aan kleine groepen. De Montferlandse toeristische trekpleister hoopt op deze manier het hoofd boven water te kunnen houden tijdens de coronacrisis.

“Het is fijn dat we middels deze bijdrage onze activiteiten nu weer wat kunnen uitbreiden”, aldus een woordvoerder van het kasteel. “Voor de toekomst van het kasteel is het namelijk van belang, om binnen de geldende beperkingen, open te blijven voor publiek.” Het Kickstart Cultuurfonds biedt financiële ondersteuning aan de culturele sector om aanpassingen voor de anderhalvemetersamenleving te ondersteunen. “Door de extra financiële steun is het voor instanties als Huis Bergh rendabel om op gezette tijden rondleidingen te organiseren voor kleine groepen”, laat de woordvoerder weten. “Deze kunnen variëren van één gezin tot maximaal vier individuen.”

Eerder werd al bekend dat Huis Bergh in het hoogseizoen tienduizend minder betalende bezoekers trok dan in voorgaande jaren. Dit kwam volgens directeur Marijke Brouwer onder meer door het feit dat bezoekers moesten reserveren. Daarnaast zijn de verschillende kleine ruimtes niet geschikt voor rondleidingen voor grote groepen. De extra financiële steun komt volgens de woordvoerder dan ook geroepen: “Zo kunnen we het onderhoud van het kasteel en de collectie kunnen blijven waarborgen.”

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)