Karter uit Ulft maakt overstap naar GTi Cup

Gepubliceerd: 17-11-2017 13:11. Bijgewerkt: 17-11-2017 13:33

Karter Wouter Jansen gaat de overstap maken naar de DNRT Peugeot 206 GTi Cup. De 14-jarige Ulftenaar is nummer twee van Nederland in zijn leeftijdscategorie, maar moet door zijn groeispurt toch de kartsport verlaten.


“Het had beter gekund, maar voor mezelf vind ik het best goed”, zegt Wouter Jansen, terugkijkend op zijn tweede plaats tijdens het NK karten. Voor de jonge Ulftenaar was het zijn laatste race in een kart. “Ik word te lang en dat kost me veel tijd op de baan”, legt Jansen zijn besluit uit. Met veertien jaar zit Jansen midden in zijn groeispurt en dat is reden voor een carrièreswitch. “Ik ben ook wel toe aan iets nieuws.” De tiener maakt de overstap naar de Peugeot GTi Cup, de instapklasse die speciaal is ingericht voor beginnende coureurs.

Om de overstap naar het autoracen te kunnen maken, moest de Ulftenaar wel enkele testen doorstaan. “Ik heb een racecursus gehad en een theorie-examen gedaan”, aldus de tiener, die door zijn jonge leeftijd nog geen rijbewijs heeft. “Met zijn leeftijd in een auto stappen is daarom wel bijzonder”, vindt Ronnie Jansen, de vader van Wouter. Als ouder stond hij zes jaar ieder weekend op de baan om zijn zoon te zien scheuren. “Soms met kromme tenen in de schoenen, want sommige bochten zijn toch iets scherper dan je van te voren inschat.” De jonge coureur moet nog wel even wachten op zijn debuut in de GTi Cup, het nieuwe seizoen start in april. “Je mag ook pas vanaf je vijftiende meedoen, en ik word in maart vijftien jaar. Dat is kort aan”, zegt Jansen, die al uitkijkt naar zijn eerste wedstrijd.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)