Kappen Nou en Bomenstichting pakken pen op

Gepubliceerd: 08-02-2016 9:02. Bijgewerkt: 08-02-2016 10:09

Zowel werkgroep Kappen Nou als de Bomenstichting Achterhoek hebben in een brief hun teleurstelling uitgesproken ten opzichte van de gemeente Oude IJsselstreek. De organisaties voelen zich niet gehoord in hun protest tegen de voorgenomen ‘dunning’ van 901 bomen.

"Het nieuwe college ging alles beter doen, beter luisteren naar de samenleving zodat het gedoe van na de verkiezingen snel vergeten kon worden", zo schrijft Kappen Nou in de brief. Op de raadsrotonde van donderdagavond 4 februari werd veel kritiek op de voorgenomen ‘dunning’ gegeven. "Helaas moeten we constateren dat dit broze vertrouwen gebroken is. Het kan toch niet zo zijn dat zoveel deskundigheid en betrokkenheid totaal genegeerd wordt."

De Bomenstichting Achterhoek sluit zich bij de mening van Kappen Nou aan. "Tevens heeft de uitspraak van de wethouder, dat hij in deze niet met onze stichting en andere betrokkenen om de tafel wenst te gaan, ons zeer verbaasd", zo schrijft de Bomenstichting in hun brief aan de gemeenteraad. "In het verleden werd immers altijd, op verzoek van uw gemeente, met onze stichting overlegd. Hoewel we het niet altijd eens waren, kwamen we er uiteindelijk altijd wel uit."

De Bomenstichting hoopt dat de gemeente alsnog het besluit om te beginnen met ‘dunnen’ gaat herzien, of in ieder geval opnieuw in gesprek gaat. "Er ligt wijsheid besloten in het feit dat een mens de grootheid kan opbrengen van gedachten te veranderen."

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)