Kapel als vervanger van de kerk in Braamt

Gepubliceerd: 21-07-2021 11:07. Bijgewerkt: 21-07-2021 11:04

Montferland steunt de aanleg van een kapel met nutsvoorzieningen op het dorpsplein in Braamt. De kleine gebedsruimte moet de kerk vervangen, waar een zevental woningen in wordt gerealiseerd als onderdeel van het dorpsplan.

“Vanuit het dorp was er altijd een wens dat er een kapel zou blijven”, zegt Harm Hunting, namens de Dorpsraad Braamt betrokken bij de plannen. “Om aan die wensen tegemoet te komen hebben wij een aanvraag gedaan bij de gemeente.” De kapel moet naast de geloofsfunctie dienst doen als nutsvoorziening. In het gebouwtje komt een meterkast en een watermeter. “Daar kunnen we dan water en stroom uithalen bij evenementen op het nieuwe dorsplein”, zegt Hunting.

Bij de realisatie van de kapel wordt materiaal uit de huidige kerk gebruikt. Dan gaat het onder meer om de glas-in-loodramen en beelden. Naast ouderen in het dorp denkt Hunting dat het behoud van de kapel belangrijk is voor wandelaars: “Er zijn veel mensen die het Pieterpad belopen en die een kaarsje willen branden of een gebed willen doen.”

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)