Kansloos bekerverlies voor De Graafschap

Gepubliceerd: 30-10-2018 23:10. Bijgewerkt: 30-10-2018 23:28

De Graafschap heeft dinsdagavond in de tweede ronde van de KNVB-Beker niet kunnen winnen van PEC Zwolle. Op de eigen, regenachtige Vijverberg waren de Superboeren kansloos tegen de Zwollenaren: 2-5.


De Graafschap speelde voor het eerst sinds 2014 weer een thuiswedstrijd in de beker. PEC Zwolle was in de eerste helft heer en meester, zonder dat het echt groots speelde. Een aanval uit het boekje leverde Zwolle, binnen het kwartier, na een voorzet van Denis Genreau al de 0-1 op via Zian Flemming. Diezelfde combinatie zorgde na slecht dekken bij De Graafschap in de 23e minuut voor 0-2. Nadat Bart Straalman vlak voor rust een bal verkeerd terugspeelde op het natte veld, was het voor Flemming een koud kunstje om om Agil Etemadi te passeren en 0-3 te maken.

Na een scherpe vrije trap van invaller Mohamed Hamdaoui kopte Javier Vet al snel in de tweede helft de 1-3 tegen de touwen. Het geloof bij De Graafschap keerde terug, maar was van korte duur. Mike van Duinen maakte er drie minuten na de goal van de Superboeren direct 1-4 van. Na een voorzet van Leeroy Owusu, vrijwel de enige Superboer in goede doen, maakte Erik Bakker de tweede Doetinchemse treffer. Een echte wedstrijd werd het geen moment, al helemaal niet omdat aanvaller Flemming twintig minuten voor het einde zijn vierde en Zwolle’s vijfde treffer het scorebord zette.

Door deze nederlaag is De Graafschap uitgeschakeld in het toernooi om de KNVB-Beker. Zaterdag gaan de Superboeren in de eredivisie op bezoek bij AZ in Alkmaar.

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)