Kans op werk voor statushouders door pilot

Gepubliceerd: 16-05-2018 17:05. Bijgewerkt: 16-05-2018 17:05

Tijdens ‘Dit ben ik!’ kregen statushouders in de Gruitpoort maandag de kans om zich te presenteren aan een groep ondernemers en netwerkers. Het doel van het experiment is dat deelnemers zich op een creatieve manier weten te presenteren en, ondanks de beperkte kennis van de Nederlandse taal, toch aan het werk kunnen.

“Dit was een inspirerende avond”, reageerden de enthousiaste ondernemers na afloop van de eindpresentaties. “Wat een respectvolle manier om deze kwetsbare groep te ondersteunen.” Het project 'Dit ben ik!' is een samenwerking tussen de Gruitpoort, Samen Doetinchem en het Graafschap College. Met deze pilot willen zij hun kennis over taal en cultuur doorgeven aan het bedrijfsleven en statushouders helpen met het vinden van stages of (vrijwilligers)werk.

Met hulp van onder meer Laborijn, Rabobank en particuliere loopbaancoaches bouwen statushouders aan hun eigen netwerk en hopen zo op deze manier een werkervaringsplek te vinden. Vanwege het succes van de pilot willen de initiatiefnemers dit project volgend jaar verder uitbreiden.

Foto: De Gruitpoort


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)