Kadee verruilt Mondriaan voor droombaan

Gepubliceerd: 14-11-2018 14:11. Bijgewerkt: 14-11-2018 14:54

Het organiseren van het jubileumjaar van 100 jaar De Stijl en de ontmoeting met de koning zijn hoogtepunten voor de bij Villa Mondriaan vertrekkende directeur Judith Kadee. De 26-jarige gaat haar droombaan als conservator bij Escher in het paleis in Den haag vervullen, al zal Winterswijk voor altijd in haar hart zitten.


"Het is een heel bijzondere stap", aldus vertrekkend directeur Judith Kadee. "Waarvan ik wel heb gedroomd, maar niet had durven hopen. Na lang wikken en wegen toch maar het besluit gemaakt om van Winterswijk naar Den Haag te gaan." Als nieuwe directeur mocht Kadee vorig jaar Koning Willem Alexander ontmoeten in het kader van 100 jaar de Stijl. "Dat was een grote eer om met hem in gesprek te mogen gaan over Villa Mondriaan. Ik denk dat dat wel een van de hoogtepunten is geweest."

Kadee bemoeit zich niet met de aanstelling van haar opvolger, maar hoopt op een jeugdige opvolger. "Over je eigen graf regeren is natuurlijk niet de manier waarop het hoort", aldus Kadee. "Onze junior-directeuren die we hebben gehad mogen nu als eerste sollicteren. Ik hoop dat het iemand uit die pool wordt en dan is de kans groot dat het weer een jeugdig iemand wordt."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)