Jurjus tekent voor vijf jaar bij PSV Eindhoven

Gepubliceerd: 15-07-2016 16:07. Bijgewerkt: 15-07-2016 16:21

De overgang van doelman Hidde Jurjus van De Graafschap naar PSV is rond. De doelman heeft een contract voor vijf seizoenen getekend bij de regerend landskampioen

"Twee dagen geleden hoorde ik het pas voor het eerst, nu sta ik al hier", aldus een zichtbaar verheugde Jurjus op de clubsite van PSV. De Lichtenvoordenaar is vrijdag medisch gekeurd in Eindhoven en heeft vervolgens het vliegtuig naar Zwitserland gepakt waar hij zal aansluiten bij het trainingskamp van PSV. "Het is, na een fantastische tijd bij De Graafschap een hele mooie stap voor mij. Ik ben daar op mijn achtste begonnen en heb er dertien jaar gespeeld. Nu was er de kans een stap hogerop te maken."

De 22-jarige Jurjus maakte in het seizoen 2014/2015 zijn debuut in de goal van De Graafschap. Na een promotie en een degradatie trekt hij de deur op de Vijverberg nu achter zich dicht. PSV laat weten met het aantrekken van Jurjus een 'voorschot te nemen op de toekomst'. De landskampioen doet geen mededelingen over de betaalde transfersom. Naar verluidt gaat het om 500.000 euro. De doelman had nog een eenjarig contract bij De Graafschap.

foto: PSV

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)