Jurjus gaat concurrentiestrijd aan in Navata

Gepubliceerd: 07-01-2019 14:01. Bijgewerkt: 07-01-2019 15:10

De concurrentiestrijd om de plek onder de lat bij De Graafschap is na de laatste wedstrijden voor de winterstop weer losgebarsten. PSV-huurling Hidde Jurjus maakt zich geen zorgen en hoopt op het trainingskamp in Spanje zijn plek te heroveren.


"De trainer heeft dat gezegd en dat mag", zegt Jurjus over de hernieuwde keepersstrijd bij de Superboeren. "Voor mij verandert er niet zo veel hoor. Ik ga gewoon trainen en hopelijk spelen." Hij begon het seizoen als eerste doelman, maar miste door een blessure de laatste wedstrijden voor de winterstop. Zijn vervanger Agil Etemadi liet vervolgens een goede indruk achter, terwijl de Lichtenvoordse keeper nog wordt herinnerd aan zijn fout in het verloren duel tegen Fortuna Sittard. "Dat is soms lastig, maar uiteindelijk heb ik volgens mij de meeste reddingen in de hele competitie. Dan heb je er ook wat uitgehouden."

De 24-jarige doelman vertrok in 2016 van De Graafschap naar PSV, maar zo goed als in zijn eerste periode in Doetinchem werd hij niet meer. "Bij PSV had ik een goed jaar, maar bij Roda JC en nu hier is het lastig", weet Jurjus. "Ik moet voor mezelf uit gaan vechten of ik nog een stap omhoog kan of dat dit is het is." Jurjus heeft een doorlopend contract, maar weet nog niet wat de plannen van de Eindhovense club zijn na dit seizoen. "Maar dat hoeft ook niet, dat zien we wel. Het komt wel goed."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)