Jubileumeditie van halfvasten in Angerlo

Gepubliceerd: 24-03-2019 15:03. Bijgewerkt: 24-03-2019 17:58

De traditionele Halfvastenoptocht trok zondagmiddag weer door het centrum van Angerlo. De beste wagens, loopgroepen en orkesten zorgden er voor de twintigste keer voor dat de duizenden bezoekers langs de kant, onder een heerlijk zonnetje, hun ogen uitkeken.


"Het weer kan niet stuk, het hele dorp is vol", aldus een opgetogen organisator Jan Hendriks. "De mensen hebben allemaal privé een eigen terrasje met vrienden en familieleden. Het is echt fantastisch." Carnavalisten die meeliepen gaven aan dat ze al het hele jaar uitkeken naar de 'Moeder der carnavalsoptochten'. Vooral de sfeer en de aanwezigheid van het vele publiek werden genoemd als redenen wat de Halfvastenoptocht in Angerlo onderscheid van de rest. En natuurlijk de kwaliteit van de wagens, want die was volgens Hendriks dit jaar erg hoog.

Voor Hendriks was de jubileumeditie extra bijzonder. Al twintig jaar trekt de optocht door het centrum van het dorp en dat was reden voor carnavalsgroep De Mutskes uit Angerlo om de organisator in het zonnetje te zetten met zijn eigen wagen. "We dachten, laten we dit jaar groots uitpakken", vertelt één van de leden. "Laten we gewoon Jan Hendriks maken, groot icoon van het halfvasten. En we kennen hem zelf ook heel goed." Hendriks zelf vatte zijn gevoel daarover in één woord samen: "Tranen!"

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)