Jubileum voor nieuwjaarsduik Didam

Gepubliceerd: 01-01-2018 10:01. Bijgewerkt: 31-12-2017 20:29

De nieuwjaarsduik in Didam viert dit jaar een jubileum. Voor de twintigste keer duiken tientallen durfals maandagmiddag het water van de Nevelhorst in.

“Het is erg populair, heel Didam weet er wel van”, vertelt organisator Harry Peters . Maar ook uit de omgeving komen mensen naar Didam voor een frisse start van het nieuwe jaar. “Onze duik gaat ook altijd door, weer of geen weer, ijs of geen ijs, dus iedereen uit de wijde omgeving komt ook naar Didam toe.” Na afloop van de duik is er voor alle deelnemers een glaasje glühwein en een oliebol. Peters verwacht een behoorlijke drukte vanwege het zachte weer, maar is niet bang voor een tekort aan eten en drinken. “Mensen die vaker duiken, mochten we iets te kort komen, hebben zelf nog wel een flesje achter de hand. Dus daar ben ik echt niet bang voor.”

Behalve de nieuwjaarsduik viert ook carnavalsvereniging De Geinsköp een jubileum. “We hebben toevallig ook een jubileumprins want de carnavalsvereniging, die het organiseert samen met triathlonvereniging Triathliem, bestaat 44 jaar, vier keer het gekkengetal.” Prins Carnval zal daarom het startschot lossen voor de run naar het water. Voor die tijd kunnen deelnemers zich omkleden bij de Nevelhorst. Vanaf 12.00 uur zijn duikers en publiek welkom, het startschot is om 13.00 uur.


Foto: REGIO8 (archief)


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)