Jubilerende Varsseveldse optocht ambitieus

Gepubliceerd: 17-08-2019 19:08. Bijgewerkt: 18-08-2019 14:30

Voor de vijftigste keer sierden wagens en loopgroepen de straten van Varsseveld tijdens de optocht van de Volksfeesten. De organisatie merkt dat deelnemers dit jaar extra uitpakten voor de jubileumeditie.


“We hadden dit jaar tien grote bloemenwagens en vorig jaar hadden we er zeven", vertelt optochtvoorzitter Frank Lettink. “Elke bouwgroep heeft toch wel wat extra’s gedaan. Met name de jeugd heeft uitgepakt.” Dit jaar deden er in totaal vijftig groepen mee aan de optocht. Diverse loopgroepen en bloemenwagens passeerden het publiek. In totaal zijn er volgens de organisatie, naar schatting, duizenden bezoekers op de jubileumeditie van de optocht afgekomen. De Drankelingen pakten voor het tweede jaar op rij de eerste prijs bij de grote bloemenwagens. De groep nam de prijs met veel emotie in ontvangst. “Er zijn een aantal mensen ontvallen die ook bij ons in de bouwgroep zaten”, aldus Arthur Reijnoudt van De Drankelingen. “Ik hoop dat hun vanaf boven meekijken.”

De Drankelingen liet dit jaar een grote koe met als thema ‘draadjesvlees’ door de straten rijden. De groep koos dit jaar voor een alternatieve manier van bloemenverwerking. “We hebben de bloemen aan een draadje geregen”, legt Reijnoudt uit. “Het was een uitdaging omdat het een jubileumoptocht was, maar het heeft heel goed uitgepakt.” Volgens Lettink zit is nog genoeg toekomst voor de optocht. “Je ziet dat er al heel veel jeugd in de optocht zit”, merkt de voorzitter van de optocht. “We gaan nog jarenlang door.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)