Joop Sarsplein moet gereed zijn in de zomer

Gepubliceerd: 07-02-2019 17:02. Bijgewerkt: 07-02-2019 19:43

Voor de realisatie van een horecaplein aan de Grutstraat in Doetinchem is donderdag een overeenkomst getekend tussen de eigenaren en de gemeente. Het Joop Sarsplein, zoals het horecaplein gaat heten, moet rond de zomer klaar zijn.

Het plein krijgt de vorm van een pergolaconstructie, een constructie van palen met een aantal dwarsbalken. Centraal op het plein komt een terrasgedeelte, waarin een historische stadsplattegrond van Doetinchem te zien is. In de plattegrond worden QR-codes verwerkt, die doorlinken naar informatie over de historische plekken. Dit gebeurt in samenwerking met het stadsmuseum. Langs het plein is er ruimte gecreëerd voor bomen en rekken voor klimplanten.

De aanleg van het plein maakt onderdeel uit van het Aanvalsplan Binnenstad Doetinchem dat er voor moet zorgen dat de binnenstad nog aantrekkelijker wordt om te verblijven. Het nieuw te realiseren horecaplein komt op de plek waar voorheen het Gelderlanderpand stond. Het glas-in-lood-raam uit het trappenhuis van het pand komt terug op het plein in de vorm van drie lessenaars. Hierbij wordt ook een lichtspel aangebracht.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)