Jonge tennissers weer los in Doetinchem

Gepubliceerd: 06-05-2020 17:05.

De rackets en de tennisballen komen weer uit de kast bij Tennisclub Zuid in Doetinchem nadat het kabinet aankondigde dat jeugd de sportvelden weer op mag. Met een speciaal pakket aan maatregelen vanuit de nationale tennisbond KNLTB kon de club zich de afgelopen weken voorbereiden op de opening van de accommodatie.


"Deze versoepeling is heel fijn voor ons", zegt voorzitter Jos Das van Tennisclub Zuid. "Fijn voor ons, maar ook fijn voor kinderen. Ze zijn weer aan het lessen, ze kunnen lekker aan de slag, en de tennisleraren kunnen weer aan het werk." De tennisclub heeft op Sportpark Zuid wel een aantal belangrijke voorzorgsmaatregelen genomen zodat de banen weer open kunnen voor de jeugd. "Het belangrijkste is dat jeugd boven twaalf jaar anderhalve meter afstand houdt, dat het niet te druk is op het park, dat de looproutes goed aangegeven staan en dat alles goed schoongemaakt wordt, en blijft."

Volgens Das is het de komende tijd verantwoord om met de getroffen maatregelen de banen op te houden voor de jeugd. "Tennis is volgens mij bij uitstek een sport die we met alle maatregelen goed kunnen uitoefenen", vindt de voorzitter. "We staan ver van elkaar en je hoeft nagenoeg niks aan te raken, behalve je racket en een tennisbal. Het mooiste zou zijn als binnenkort alle leden weer de baan op mogen, maar geduld is een schone zaak volgens mij."

Dertig verenigingen van start
Naast TC Zuid, zijn ook andere sportclubs in Doetinchem sinds vorige week weer gestart met activiteiten. Volgens Sportservice Doetinchem hebben ongeveer dertig verenigingen een speciaal programma met inachtneming van coronamaatregelen opgesteld. Voor kinderen die geen lid zijn van verenigingen, organiseert Sportservice zelf verschillende activiteiten, zoals een sportinstuif.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)