Jonge ruiters op Jumping de Achterhoek

Gepubliceerd: 06-12-2016 12:12. Bijgewerkt: 06-12-2016 13:02

Tientallen jonge ruiters lieten het afgelopen weekend tijdens de eerste dagen van Jumping de Achterhoek hun springkunsten zien in Vragender. Donderdag gaat het tweede weekend van start.


"We organiseren het nu voor de derde keer en we streven ernaar om het elke editie een stukje mooier te maken", vertelt Wendy Scholten namens Jumping de Achterhoek. Afgelopen weekend kregen jonge ruiters de kans om hun kunsten te vertonen. "Voor de jeugd is dit een gigantisch goed evenement om ervaring op te doen", vindt Roelof Bril, hij zag zijn zoon zondag in de piste verschijnen. "Dit is eigenlijk de opstap naar het internationale gebeuren."

"We hadden de top van de jeugd in huis", vertelt Scholten. "Die ruiters zien we misschien wel terug op de Olympische Spelen." Bril ziet dat het evenement in Vragender groeit. "Het krijg steeds meer bekendheid. Nu vooral nationaal, maar dat praat enorm rond." Donderdag gaat Jumping de Achterhoek weer verder. De afsluiter van Jumping de Achterhoek is de Grote Prijs van Gelderland op zondag. "Dat wordt gewoon een fantastisch mooi spektakel", belooft Scholten.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)