Jong Oranje scoort het meest in Doetinchem

Gepubliceerd: 11-11-2017 14:11. Bijgewerkt: 11-11-2017 19:31

Jong Oranje heeft vrijdagavond in Doetinchem met 8-0 gewonnen van het nationale elftal van Andorra. De monsterscore is de meest doelpuntrijke wedstrijd van 2017 op De Vijverberg.

Al in de eerste helft had Nederland drie keer gescoord in het Europese kwalificatieduel. Guus Til, Sam Lammers en Oussama Idrissi waren trefzeker. Na rust scoorden wederom Idrissi en tikte Richairo Zivkovic 5-0 binnen. Bart Ramselaar en Frenkie de Jong benutte een strafschop, Justin Kluivert zette kort voor tijd zelfs nummer acht op het bord. De overwinning van Jong Oranje is niet alleen de grootste uitslag van 2017 op De Vijverberg, maar ook de grootste zege ooit voor de jonge Nederlandse voetballers.

Na deze wedstrijd was De Graafschap - Achilles’29 het meest doelpuntrijke duel van dit jaar in het Doetinchemse stadion. In april vielen er destijds zes doelpunten: 3-3. Vijf doelpunten vielen er wel vaker op De Vijverberg, dat gebeurde bij de WEURO-wedstrijd tussen Italië en Zweden (2-3, 25 juni 2017). In maart vielen er ook vijf doelpunten bij De Graafschap - Jong Ajax, toen waren de Superboeren met 3-2 te sterk. 

De Vijverberg nog vier keer decor
Dit jaar worden er nog vier officiële wedstrijden gespeeld op De Vijverberg. Volgende week spelen de Superboeren, die vorige week in een uitduel vijf keer scoorden, tegen koploper NEC. Deze maand is ook FC Eindhoven nog tegenstander van De Graafschap in Doetinchem. In december komen Jong AZ en FC Oss nog op bezoek.

Foto: De Graafschap

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)