Jong Oranje krijgt pak slaag op Vijverberg

Gepubliceerd: 23-03-2018 13:03. Bijgewerkt: 23-03-2018 13:11

Jong Oranje is zijn ongeslagen status op de Vijverberg kwijt na het verlies in de oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit België. In de derby der lage landen won Jong België donderdagavond in Doetinchem met 1-4.


“We begonnen slap, daarna hebben we het goed hersteld”, zegt SC Heerenveen-verdediger Denzel Dumfries. “Maar als je naar de uitslag kijkt is dat natuurlijk niet goed.” Ruim achtduizend toeschouwers zagen Jong België profiteren van de fouten van Jong Oranje. De mannen van bondscoach Art Langeler kwamen vroeg op achterstand. Vlak na rust lukte het nog wel om op 1-1 te komen, maar daarna werden ze gepakt door onze Zuiderburen. Debutant Arnaut Groeneveld zorgde voor het enige doelpunt voor Oranje. “Ik ben blij dat ik überhaupt mijn debuut heb gemaakt en mijn goal heb mee kunnen pakken”, aldus Groeneveld, die desondanks vooral baalt van de nederlaag. “Als je 1-4 verliest overheerst dat toch wel ja.”

Eerder dit seizoen scoorde Groeneveld ook al op de Vijverberg, maar toen voor NEC. De supporters van De Graafschap zullen dan ook blij zijn dat de aanvaller, door het programma van Jong Oranje, vrijdagavond niet in actie komt tegen de Doetinchemmers in het Goffertstadion. “Dat denk ik ook, want ik heb er hier al eentje gemaakt voor NEC”, stemt de debutant lachend in. Voor de Nijmegenaren is het een aderlating dat Groeneveld er vrijdagavond niet bij kan zijn, maar zelf maakt hij zich er niet druk om: “Als je het afweegt tegenover mijn debuut bij Jong Oranje en de kwalificatiewedstrijd, denk ik dat de jongens het me zeker niet kwalijk nemen.”

Vizier Jong Oranje op EK-kwalificatie
In september van dit jaar is de Vijverberg weer het decor van een wedstrijd van Jong Oranje. Dan komen de leeftijdsgenoten van Schotland op bezoek voor een EK-kwalificatiewedstrijd. Ondanks het verlies heeft verdediger Dumfries er vertrouwen in dat de volgende wedstrijd wel gewonnen gaat worden: “We gaan gewoon verder waar we mee bezig zijn en we weten wat ons doel is.” Het doel dat Jong Oranje voor ogen heeft is kwalificatie voor het EK onder de 21.

Foto: Achterhoekfoto.nl

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)