Jong Oranje blij met keuze voor De Vijverberg

Gepubliceerd: 23-06-2017 14:06. Bijgewerkt: 23-06-2017 15:08

Trainer Art Langeler van Jong Oranje is blij met de keuze voor De Vijverberg als vaste thuisbasis van Jong Oranje. De oud-Superboer verheugd zich op de sfeer in het Doetinchemse voetbalstadion.


"Een nieuw thuis voor Jong Oranje, maar een oud thuis voor mij", aldus trainer Art Langeler. De geboren Lochemmer maakte in het begin van de jaren '90 zijn debuut in het betaald voetbal voor de Superboeren. "Het is vervelend als je hier als tegenstander moet komen", weet Langeler, doelend op de sfeer op De Vijverberg. "Ondanks mindere jaren voor De Graafschap doen de mensen dat hier nog steeds vol passie." Toch ziet hij nog wel een verschil: "Het publiek van Jong Oranje is vaak iets jonger, dus het basgehalte is iets minder en het geschreeuw van kinderen iets hoger."

Voor De Graafschap is de afspraak met de KNVB de afsluiting van veel gesprekken. "Het is een heel traject geweest", weet manager voetbalzaken Peter Hofstede. "Langzamerhand ontstaat er een idee dat je gaat uitwerken, met dit als resultaat. Dat vinden wij mooi." Voor de KNVB is het grootste voordeel de zekerheid. "Het geeft een stuk vastigheid", aldus Langeler. "Als we in samenwerking met elkaar een goede grasmat en faciliteiten kunnen regelen, is het hartstikke mooi."

Jong Engeland als paradepaardje

De komende maanden staan onder meer wedstrijden tegen leeftijdsgenoten van Andorra en Letland op het programma voor Jong Oranje. Het mooiste affiche is misschien wel de wedstrijd tegen Jong Engeland op vrijdag 1 september. "Dat zijn supergoede spelers en ook mooi om te zien of onze spelers daar tegen opgewassen zijn", vindt Hofstede. Engeland won enkele weken geleden nog het Wereldkampioenschap voetbal onder 20 jaar.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)