Jong dementerenden krijgen eigen golfbaan

Gepubliceerd: 22-09-2016 14:09. Bijgewerkt: 22-09-2016 15:14

Jong dementerenden van Sensire Den Ooiman in Doetinchem kunnen sinds woensdag terecht op hun eigen golfbaan. De woonzorglocatie opende een midgetgolfbaan, genaamd 'De Golferij' , voor en door mensen die op relatief jonge leeftijd te maken krijgen met Alzheimer.


"Een vriend van mij, die ook psycholoog was, had twee jaar geleden het idee dat er een activiteit moest komen voor jong dementerenden", aldus projectleider Gerard Jansen. "Jong dementerende mensen zitten nog vol met energie, op deze manier komen ze veel meer buiten en bewegen ze meer." De vrouw van de in 2015 overleden initiatiefnemer Klaas Jansma is blij met de realisatie. "Het is heel bijzonder dat het gerealiseerd wordt," vertelt Gerdie Jansma. "Mijn man had al jaren dit idee en het is heel bijzonder om te zien hoe het tot stand is gebracht."

Volgens Gerard is het niet de bedoeling dat jong dementerenden worden opgesloten in hun eigen huis om ze kleine spelletjes te laten doen. "Er wordt goed voor de jong dementerenden gezorgd", vertelt hij. "Maar er moet ook rekening gehouden worden met de welzijn van de mensen. Daarom is deze golfbaan gemaakt. Op deze manier kunnen deze mensen naar buiten en leuke dingen doen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)