Joey den Besten stopt als motorcoureur

Gepubliceerd: 02-12-2018 18:12. Bijgewerkt: 03-12-2018 0:08

Motorcoureur Joey den Besten uit Borculo zet per direct een punt achter zijn professionele carrière in de professionele motorsport. De rijder gaat zich richten op een maatschappelijke rol binnen de motorwereld.

“Ondanks dat er een optie was om in 2019 terug te komen heb ik besloten deze niet aan te nemen", vertelt den Besten. “Als coureur wil ik groeien en doorstromen maar daarvoor waren de juiste middelen niet aanwezig.” De Borculoër werkt momenteel als een inkoper bij een machinefabriek en dat werk blijft hij voorlopig ook doen. “Ik denk dat mijn werkgever er blij mee is", legt de racefanaat uit. “Want de motorsport is wel een risicovolle sport.” De motorliefhebber geeft aan dat hij de niet helemaal afscheid zal nemen van de sport. “Ik zou het leuk vinden om de jeugd te begeleiden of als instructeur bezig te blijven”, aldus de Achterhoeker. “Zo kan ik mijn kennis overbrengen en anderen naar een hoger niveau brengen op rijtechnisch, mentaal of fysiek vlak.”

Den Besten zat sinds mei zonder team omdat Performing Racing Team Achterhoek in diezelfde maand besloot om niet met hem verder te gaan. De roadracer kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd. “Ik heb geweldige jaren gehad en heb fantastische dingen mogen meemaken”, aldus de coureur. “Ook heb ik de mindere leuke kanten van de sport meegemaakt.” Den Besten werd in zijn jaren bij Performance Racing Achterhoek twee keer kampioen in het IRRC Supersport kampioenschap (2014 en 2017) en twee keer tweede (2015 en 2016) en haalde tal van overwinningen en podiumplaatsen in races.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)