Jeugdopleiding De Graafschap behoudt status

Gepubliceerd: 20-04-2020 17:04. Bijgewerkt: 21-04-2020 9:40

De jeugdopleiding van De Graafschap behoudt de nationale status van de KNVB. Vorig jaar kreeg de club uit Doetinchem voor het eerst de een na hoogste toekenning van de Nederlandse voetbalbond.

“We hebben dit seizoen goede stappen gezet en met z'n allen hard gewerkt”, zo laat een tevreden hoofd jeugdopleiding Jefta Bresser van De Graafschap weten. “Zo is er veel geïnvesteerd in het kader, we zijn van twee naar zeven fulltime trainers gegaan, en ook rondom de accommodatie op De Bezelhorst hebben er mooie ontwikkelingen plaatsvonden. Daarnaast rollen we onze opleidingsvisie steeds verder uit. We willen in de toekomst nog meer kwaliteitsstappen zetten.” Na een ‘internationale voetbalacademie’ is de nationale status het hoogste niveau dat een jeugdopleiding kan bereiken.

Het behoud van de status komt na een toetsing van de KNVB. De voetbalbond keek onder meer naar de technische visie, ontwikkeling van de accommodatie en samenwerkingen met scholen. “Dit seizoen leveren we bovendien veel internationals aan bij de Oranje- en Future-teams, waar we natuurlijk trots op zijn”, aldus coördinator Wouter Stronks van de jeugdopleiding. “Nu is het zaak om dit verder door te zetten. De taak voor de spelers, de staf en voor ons is om de spelers door te laten groeien naar het eerste elftal."

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)