Jeugddetentie na gewapende overval Winterswijk

Gepubliceerd: 23-04-2019 13:04.

Een 18-jarige man uit Winterswijk is veroordeeld voor onder meer een gewapende overval op de Kruidvat in zijn woonplaats. Naast zeven maanden jeugddetentie moet de man een intensieve behandeling volgen na diverse delicten.

“In april 2018 overviel de 18-jarige jongeman, gewapend met een mes, de Kruidvat in Winterswijk”, zo laat de Rechtbank Gelderland weten. “Daarbij bedreigde hij de kassière en de bedrijfsleider en nam een bedrag van 195 euro mee.” Naast de gewapende overval, werd de Winterswijker ook veroordeeld voor het mishandelen van zijn eigen moeder en zus en het overtreden van een opgelegd gebiedsverbod. Ook maakte de man zich samen met een 21-jarige vriend schuldig aan het afpersen van een kennis. Hij moest zijn merkkleding van het duo uittrekken tijdens een autoritje.

Als de 18-jarige geen medewerking verleent aan de intensieve behandeling en begeleiding wacht volgens de rechtbank een plaatsing in een inrichting voor jeugdigen voor de duur van drie jaar. “Uit het persoonlijkheidsonderzoek blijkt dat hij in het verleden veel heeft meegemaakt, waardoor hij verkeerd gedrag heeft ontwikkeld”, aldus de rechtbank. “Hij zal hard moeten werken om dit te veranderen.”

Celstraf voor 21-jarige vriend
De 21-jarige vriend met wie de veroordeelde samen een jongen afperste werd ook door de rechtbank veroordeeld. Hij kreeg een gevangenisstraf van acht maanden opgelegd.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)