Jeugdafdeling De Graafschap onder de loep

Gepubliceerd: 09-11-2018 10:11. Bijgewerkt: 09-11-2018 11:02

De gemeenteraad van Doetinchem heeft donderdag groen licht gegeven voor een investering in het trainingscomplex van De Graafschap op De Bezelhorst. Nu de verhuizing rond is, ziet de club het als een mooi moment om de bestuursvorm van de jeugdafdeling onder de loep te nemen.

“Daar zijn we ongelofelijk blij mee”, aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp over de goedkeuring van de raad. De bestuurder merkte dat er tijdens de raadsvergadering donderdagavond geen opmerkingen waren over de investering van 25.000 euro. “Het voelde alsof de raad het massaal steunde”, vertelt Ostendorp. “Het klonk als een hele logische investering, wij hopen er nu ook met elkaar snel werk van te maken.” De Graafschap deelt het trainingscomplex in Doetinchem Noord vanaf volgend seizoen met de eigen jeugdopleiding, maar ook met andere partijen op het sportpark wordt samenwerking gezocht, zoals VV Doetinchem.

Nu de verhuizing naar De Bezelhorst richting het nieuwe seizoen vorm krijgt, kijkt de club naar de organisatievorm van de Stichting Talenten Academie Achterhoek (STAA). “Dit is een mooi natuurlijk moment om daarnaar te kijken”, vindt de algemeen directeur. Momenteel staat de stichting los van de betaald voetbalorganisatie, maar de komende periode vindt een evaluatie plaats: “Wat ik vooral van belang vind, is dat we steeds meer één De Graafschap zijn. Als je daarin slaagt, kan dat in twee entiteiten, maar je kan de vraag stellen of dat noodzakelijk is.”

Kortere lijntjes met de jeugd
De jeugdafdeling van De Graafschap uitte vorig jaar kritiek op de afstand naar de club zelf. Ostendorp merkt dat de lijntjes korter worden. “Ik probeer heel regelmatig bij jeugdwedstrijden te zijn, zodat de jeugd ook het gevoel krijgt dat ze erbij horen”, zo legt de algemeen directeur uit. “De afgelopen week heb ik het daar met manager voetbal Peter Hofstede over gehad. We kunnen met elkaar meer stappen zetten, maar we zijn op de goede weg.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)