Jeugd maakt kennis met techniek bij CIVON

Gepubliceerd: 15-10-2021 14:10. Bijgewerkt: 15-10-2021 14:48

Basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 krijgen tot 2024 techniekonderwijs in het CIVON Innovatiecentrum in Ulft. Meerdere partijen, waaronder de gemeente Oude IJsselstreek, hebben daarvoor een overeenkomst ondertekend.

"Als gemeente steunen we graag initiatieven voor de lange termijn als daarmee de kwaliteit van onderwijs en de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt verbeterd wordt", aldus wethouder Marieke Overduin van Oude IJsselstreek. "Het op jonge leeftijd interesseren van kinderen in de nieuwste technieken past daar bij." Het idee voor Technobasis ontstond in 2006 en zag in 2008 het levenslicht als technieklokaal bij de Wesenthorst in Ulft. In 2010 kreeg het de naam Technobasis. Ook enkele scholen uit de gemeente Doetinchem en Montferland nemen deel aan de samenwerking. In de Oude IJsselstreek werkt volgens de gemeente 21% van de mensen in de industrie en bijna 8% van de mensen in de bouw: "In de regio is veel werkgelegenheid in de technieksector en in deze sector is de behoefte aan jong talent groot."

Vanuit het bedrijfsleven wordt Technobasis gesteund door de Achterhoekse bouwopleiding OBD, industriekring IBOIJ en de ’s-Heerenbergse bedrijvenkring SBBS. Dit jaar is CIVON voor het eerst aangesloten bij het convenant. "Dit is een grote stap vooruit", aldus Oude IJsselstreek. "Het CIVON werkt namelijk intensief samen met onder andere het Graafschap College en bijna 280 (maak)bedrijven uit de regio."

Foto: Gemeente Oude IJsselstreek


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)