Jeugd De Graafschap wil betere communicatie

Gepubliceerd: 26-05-2018 9:05. Bijgewerkt: 26-05-2018 10:10

Het jeugdteam van De Graafschap is vrijdagavond op het Terborg Toernooi onder toeziend oog van hoofd jeugdopleiding Dennis te Braak met 5-0 onderuit gegaan tegen Palmeiras. De jeugdafdeling van de club is momenteel niet tevreden en hoopt op meer communicatie met het eerste team.


"Wij zier hier met een jong team, want er zijn ook andere belangen", aldus Tim Bakens, trainer van de onder 19 van De Graafschap, over zijn selectie in Terborg. Met het oog op de belangrijke wedstrijd van Jong De Graafschap van zondag, de ploeg strijdt tegen degradatie, is besloten een jong team mee te nemen naar het Terborg Toernooi. "We hebben ook drie jongens van onder 17 mee", vertelt hoofd jeugdopleiding Dennis te Braak, die beschikt over een aflopend contract. Hij noemt de jeugd van zijn club 'uitstekend', maar is desondanks kritisch op de directie. "Ik denk dat we vooral stilstaan op organisatorisch en facilitair vlak. We moeten de spelers voorwaarden bieden om te kunnen ontwikkelen, daarin kunnen wij als totale organisatie veel meer winst boeken."

Bakens beaamt dat de samenwerking tussen het eerste team en de jeugd beter moet. "Als je wilt samenwerken, moet je in gesprek met elkaar", aldus de trainer. "Daar valt wel winst te behalen." De jeugdafdeling staat in de ogen van Bakens en Te Braak te ver af van het eerste team, wat blijkt uit het geringe aantal jeugdspelers in de selectie van het eerste team. Alleen Delano Burgzorg mocht de afgelopen maanden een aantal keer invallen. "Ik vind dat ik te weinig contact heb", vertelt Te Braak. "Het is denk ik aan de directie om daar eens goed naar te kijken."

Het Terborg Toernooi is vrijdag van start gegaan. Naast De Graafschap doen Tottenham Hotspur (Engeland), Palmeiras (Brazilië), FC Midtjylland (Denemarken), Ajax Cape Town (Zuid-Afrika), sc Heerenveen, Club Brugge (België) en Atlético Paranaense (Brazilië) mee aan het voetbaltoernooi voor jeugdspelers.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)