Jelle van Gorkom verlaat intensive care

Gepubliceerd: 02-02-2018 12:02. Bijgewerkt: 02-02-2018 12:53

BMX’er Jelle van Gorkom heeft de intensive care verlaten. Dat bevestigt directeur Jelle van Schellens van Sportcentrum Papendal vrijdagmiddag aan Omroep Gelderland.

'’Jelle is de voorbije weken vooruitgegaan'’, zegt Schellens. '’Hij herkent mensen, geeft high fives en boksen. Jelle maakt echt progressie, maar alles gaat langzaam. Maar als je me vraagt: kan Jelle praten? Dan moet ik nee zeggen. Het is noodzakelijk dat Jelle zich blijft ontwikkelen. En die hoop hebben we allemaal. Fietsen is niet aan de orde.’’

Veiligheidsketting
De topsporter uit Lichtenvoorde raakte op 9 januari zwaargewond na een val tijdens een training op Papendal. Van Gorkom knalde op de veiligheidsketting onderaan de heuvel. Die ketting wordt gespannen om te voorkomen dat onbevoegden met een fiets naar boven klimmen. De BMX’er liep gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de lever, milt en nieren op.

Schellens zegt niets over de toedracht te zeggen zolang het onderzoek naar het ongeluk niet is afgerond en de aanbevelingen nog niet binnen zijn.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)