Jelle van Gorkom deelt video op Instagram

Gepubliceerd: 22-04-2018 9:04. Bijgewerkt: 22-04-2018 9:38

BMX’er Jelle van Gorkom heeft voor het eerst sinds zijn zware ongeluk iets van zich laten horen. De 27-jarige topsporter uit Lichtenvoorde plaatste zaterdagavond een bericht op Instagram.

''Ik ben in goede staat, maar het zal een lange weg zijn om volledig te herstellen. Maar ik zal terugkomen zoals iedereen van mij gewend is'', zegt de Olympisch medaillewinnaar. ''Herstellen zal zeker een hele opgave worden, maar ik ben vastberaden weer gezond te worden. Mijn eerste doel, op korte termijn, is om weer volledig normaal te functioneren en dan zal de rest volgen, zegt men.'' Van Gorkom is op de video al trappend op een fiets te zien. Ook is er een beeld te zien waarop hij de trap af loopt.

De Lichtenvoordenaar botste op Papendal op 9 januari op de veiligheidsketting onderaan de startheuvel. Die ketting wordt gespannen om te voorkomen dat onbevoegden met een fiets naar boven klimmen. Van Gorkom brak onder meer meerdere ribben, liep een scheurtje op in zijn schedel en liep inwendig letsel op. Hij lag enige tijd in coma.

Foto: Jelle van Gorkom

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)