Jefta Bresser hoofd jeugd bij De Graafschap

Gepubliceerd: 06-09-2018 9:09. Bijgewerkt: 06-09-2018 11:35

Jefta Bresser is de opvolger van Dennis te Braak als hoofd jeugdopleiding van De Graafschap. De 47-jarige Achterhoeker komt over van NAC Breda, waar hij naast assistent-trainer ook hoofdcoach van de O-19 was.

“Ik ben superblij en trots dat ik deze mooie functie bij de Pincvision Voetbalacademie van De Graafschap mag invullen”, zo laat Jefta Bresser weten in reactie op zijn aanstelling. Hij tekent een contract tot juli 2020 in Doetinchem. “Mijn ervaringen, die ik heb opgedaan in binnen- en buitenland, ga ik gebruiken om onze talenten en jeugdtrainers maximaal te ontwikkelen", benadrukt Bresser. "We gaan de intensiviteit en de frequentie van de trainingen verhogen. Ik kijk uit naar de eerste kennismaking met eenieder. We gaan keihard aan de slag.”

Bresser is geen onbekende van De Graafschap. Tussen 1993 en 2004 werkte hij ook al voor de Doetinchemse jeugdopleiding. Voor zijn periode in Breda was hij actief als jeugdtrainer bij PSV, Fulham en Zenit Sint Petersburg. Ook was hij een tijd in dienst als assistent-trainer bij NEC Nijmegen.

Opvolger van Te Braak
Van 2014 tot afgelopen zomer vervulde Dennis te Braak de functie van hoofd jeugdopleiding bij De Graafschap, maar hij leefde in onmin met de clubleiding. Hij maakte enkele maanden geleden de overstap naar Feyenoord, waar hij trainer is geworden van de O-16.

Foto: REGIO8 (archief, Terborg Toernooi)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)