Jarige Trekkertrek in Nieuw-Wehl voelt als reünie

Gepubliceerd: 29-07-2019 15:07. Bijgewerkt: 29-07-2019 15:11

Voor de tiende keer veranderde het buitengebied van Nieuw-Wehl in een crossbaan voor bulderende trekkers. Hoewel het evenement groeit en inmiddels negentig deelnemers heeft, richt de Trekkertrek zich met onder meer kinderattracties op vertier voor jong en oud in een vertrouwde setting.


“Het is een soort van reünie-sfeer”, vindt Remco van Straaten, een van de organisatoren van het evenement. Verdeeld over de zaterdag en zondag reden zo’n negentig trekkers over de kleibaan. De bedoeling tijdens het evenement is om met de trekker een sleepwagen met ballast zo ver mogelijk te trekken. Ondanks enkele aanpassingen aan het terrein en het toevoegen van meer kinderactiviteiten, blijft de Trekkertrek trouw aan de tradities. “Je maakt wat dingen professioneler en er komen wat dingen bij”, vertelt Van Straaten. “Maar in de kern is het evenement de afgelopen tien jaar hetzelfde gebleven.”

“De rook, de trekkers, de sfeer eromheen”, zo somt deelnemer Koen Kleinreesink uit Loil de in zijn ogen mooiste elementen van de Trekkertrek op. Mede-Loilenaar Vincent Derksen vult aan: “Het is een dagje uit voor ons. Gezelligheid onder elkaar, dat is het belangrijkste.” Ook na de tiende editie ziet de organisatie geen reden voor grote aanpassingen: “Misschien wat meer bands en kinderattracties”, vertelt Van Straaten. “En wellicht nog een keer wat anders op de baan.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)