Jan Cremer onthult muurgedicht in Groenlo

Gepubliceerd: 18-10-2019 9:10. Bijgewerkt: 18-10-2019 9:58

Schrijver en dichter Jan Cremer komt zondag een muurgedicht van zijn hand onthullen in Groenlo. Het muurgedicht is geplaatst op een gevel van een pand op de hoek van de Notenboomstraat en de Beltrumsestraat in het centrum van het stadje.

Naast het gedicht zijn er ook een korte bimografie en een afbeelding van Jan Cremer geplaatst op de gevel. De Enschedeër benaderde in 2018 burgemeester Annette Bronsvoort middels een brief, waarin hij vertelde dat zijn grootouders in Groenlo zijn geboren en hebben gewoond. Cremer schreef ook daarover in zijn boek Fernweh. Burgemeester Bronsvoort bracht de schrijver in bij de groep 'Muurgedichten Groenlo', waarna de contacten werden gelegd.

Op 1 mei 2015 werd het eerste muurgedicht in Groenlo onthuld. Inmiddels sieren zestien gedichten op de gevels van het vestingstadje. Alle gedichten hebben een herkenbare relatie met het gebouw of de omgeving en zijn door zowel regionale als landelijk bekende dichters geselecteerd. De onthulling van het nieuwste muurgedicht vindt komende zondag om 13.00 uur plaats tijdens de laatste dag van de Slag om Grolle.

Foto: Muurgedichten Groenlo

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)