Iselinge ontwikkelt nieuwe lesmethode

Gepubliceerd: 08-06-2016 14:06. Bijgewerkt: 08-06-2016 16:56

Op Iselinge Hogeschool in Doetinchem is woensdag de nieuwe lesmethode 'Mijn pen heeft iets te vertellen' gepresenteerd. Het boek stimuleert leerlingen om verhalen te schrijven en komt voort uit het leernetwerk 'Schrijven kun je leren'.

"Het is allereerst van belang omdat kinderen het leuk vinden om verhalen te schrijven. het stimuleert hun fantasie", aldus schrijver van de lesmethode Eric Besselink. "Maar het is vooral van belang omdat ze leren de gedachten die ze hebben op een fatsoenlijke gestructureerde manier op papier te krijgen. Die afstand, van het hoofd naar papier, proberen we eigenlijk wat makkelijker te maken met mooie instrumenten."

De schrijvers geven aan goede reacties te krijgen op hun nieuwe methode. "Van leerkrachten hoor je dat het hun begeleidt om hun instructies beter vorm te geven en dat ze bij kinderen zien dat het uiteindelijk hopelijk leidt tot betere en mooiere verhalen", aldus schrijver Eline Seinhorst. Dat wordt onderstreept door oud-leerkracht Joke de Vries van basisschool 't Montferland. "Het was heel hard nodig. Op deze wijze met met name motiverende opdrachten helpt het mee om kinderen opnieuw te enthousiasmeren voor schrijven."


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)