Iseldonk heeft opnieuw een Raad van Elf

Gepubliceerd: 22-01-2018 17:01.

Stichting Iseldonk uit Ulft heeft vrijdag tijdens de pronkzitting na een lange tijd weer een nieuwe Raad van Elf gepresenteerd. De carnavalsvereniging hoopt met deze nieuwe raad meer jongeren in Ulft aan te trekken om zo de jaarlijkse carnavalstraditie in stand te houden.


“We hebben een Raad van Elf ingesteld om een nieuwe groep mensen te betrekken bij de carnaval”, zegt bestuurslid Wilco van ’t Hul. De Raad van Elf, die in het verleden werd afgeschaft omdat er te weinig animo voor was, is opnieuw in het leven geroepen om meer jonge inwoners enthousiast te maken voor het carnaval. Deze groep is namelijk van groot belang voor het voortbestaan van het feest. Het bestuurslid merkt dat veel jongeren met carnaval ergens anders naartoe trekken. ”Het carnaval leeft wel onder de jongeren in Ulft alleen momenteel gaan er veel naar de omliggende dorpen. Om hier ook de boel aan de gang te houden wil je toch proberen de mensen uit je eigen dorp erbij te betrekken. En voor ons is dat het eenvoudigste door gebruik te maken van de Raad van Elf”, vertelt Van ’t Hul.

Tot één van de elf nieuwe raadsleden behoort Berto Klein Herenbrink. “Twee van mijn mede-collega’s heb ik erover gehoord en het leek me wel leuk”, aldus het jongste raadslid op de vraag waarom hij zich opgaf voor de Raad van Elf. Het samenzijn en het feit dat het een hele hechte groep is, trekt vooral Klein Herenbrink heel erg aan bij het Iseldonk. De nieuwe formatie zal de komende tijd de prins gaan begeleiden met een aantal zaken en de stichting ondersteunen. “En natuurlijk frisse gezichten op het podium, dat is ook belangrijk”, laat Van ’t Hul weten.

Foto: Guus Tinnevelt


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)