Iseldoks in Doetinchem breidt uit met eiland

Gepubliceerd: 14-01-2021 14:01. Bijgewerkt: 14-01-2021 14:24

De gemeente Doetinchem en ontwikkelaar Ter Steege Bouw Vastgoed BV hebben een overeenkomst ondertekend om de wijk Iseldoks verder uit te breiden. In het ontwerp zijn plannen voor een eiland in de Oude IJssel opgenomen dat ‘Schippersdok’ gaat heten.

“De unieke wijk Iseldoks krijgt nu steeds meer vorm”, zegt wethouder Ingrid Lambregts. “Met de plannen voor het eiland en de Noordkade gaan we ook de openbare ruimte verder inrichten.” De ontwikkeling sluit volgens Lambregts aan bij de ambitie van Doetinchem om te groeien naar 70.000 inwoners. Op het ‘Schippersdok’ moeten 62 woningen komen, verdeeld over achttien grachtenpanden en appartementengebouwen. Tussen de panden komt een half-verdiepte parkeergarage. Het eiland wordt met drie bruggen verbonden met het vaste land.

De verkoop van de woningen op het ‘Schippersdok’ start medio 2021. Naar verwachting wordt in de loop van 2022 begonnen met de bouw. “Met het ‘Schippersdok’ maken wij een unieke overgang tussen de Oude IJssel en de binnenstad”, zegt Gijs Takkenkamp van Ter Steege. Na de start van de realisatie begint de ontwikkelaar met de verkoop van woningen op de Noordkade. Daar ligt een plan voor dertig nieuwe woningen.

Foto: Arcom architecten


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)