Iraniër (39) opgepakt voor mensensmokkel

Gepubliceerd: 03-06-2021 14:06. Bijgewerkt: 03-06-2021 14:25

Een 39-jarige man uit Iran is vrijdag aangehouden in Didam op verdenking van mensensmokkel. De arrestatie kon worden verricht na een achtervolging vanaf de grensovergang bij Gendringen.

“Nadat het volgteken was gegeven ging het voertuig er met hoge snelheid vandoor”, laat de Koninklijke Marechaussee weten. “Uiteindelijk reed het voertuig Didam in, waar op dat moment een wegversperring was in verband met wegwerkzaamheden.” De bestuurder reed zich klem op een wegblokkade, waarna vijf inzittenden uit de auto stapten. Vier hiervan bleken uit Syrië te komen en niet te beschikken over een verblijfsvergunning.

De 39-jarige bestuurder uit Iran, die wel een verblijfsvergunning heeft, is daarop aangehouden in verband met mensensmokkel. “Ook bleek een inzittende, een 45- jarige Syrische man, in het bezit te zijn van een valse identiteitskaart van Roemenië”, aldus de Marechaussee. “Na onderzoek is hij uiteindelijk voor de rechter-commissaris geleid en voor ten minste twee weken in strafrechtelijke bewaring gesteld.”

Foto: Koninklijke Marechaussee

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)