Inwoners willen veiliger kruispunt Terborg

Gepubliceerd: 14-06-2019 16:06. Bijgewerkt: 14-06-2019 16:54

Tijdens een inloopavond die onlangs door de gemeente Oude IJsselstreek werd gehouden is er opnieuw met inwoners gepraat over de gevaarlijke verkeerssituatie op het Sint Jorisplein in het centrum van Terborg. Inwoner Frans Zeelen vindt het hoog tijd om de verkeerssituatie aan te pakken.


“Als ik hier 's morgens langs kom, dan is het hier hartstikke druk”, zegt Frans Zeelen. “Ik voel mij dan niet helemaal jofel als is hier rij.” Tijdens een inloopavond met de gemeente kwam hij met een goed onderbouwd voorstel om de problemen op te lossen. “Ik wil Terborg van allerlei verkeers drukke knelpunten naar een éénrichtingsweg maken. De verkeersstroom zal daarbij zienderogen veranderen en het wordt eigenlijk één groot verkeersplein.” Wethouder Ria Ankersmit reageert enthousiast op het plein en wil hierover graag met Zeelen in gesprek. “Hij heeft positief meegedacht over een oplossing en gekeken naar de situatie ter plekke. Wij hebben met elkaar afgesproken dat we moeten onderzoeken of dit een oplossing is voor het Sint Jorisplein.”

Ook Terborgs Belang ,die al jarenlang de verkeerssituatie onder de aandacht brengt van de politiek, is enthousiast over het plan. “Het zou een hele goede optie kunnen zijn”, aldus Els Bakker. “Natuurlijk gaat dit veel tijd en geld kosten, maar op den duur levert het ook voldoende op. Het belangrijkste daarnaast is, dat je daarmee een veilige situatie creëert.” Zeelen hoopt dat de gemeente zijn idee zal omarmen en voor een veiliger Terborg wil gaan. “Als mensen nu gaan beseffen dat het rustiger in Terborg wordt qua verkeersstromen, dan zullen daar weinig mensen op tegen zijn.”

Foto: REGIO8/Omroep Gelderland

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)