Inwoners willen kazemat zichtbaar houden

Gepubliceerd: 20-11-2018 15:11. Bijgewerkt: 20-11-2018 16:27

Inwoners van Doetinchem vinden het jammer dat de gevonden kazemat voor de komende tijd weer onder de grond verdwijnt. De bijzondere vondst kwam vorige week bij werkzaamheden aan de Terborgseweg aan het licht, maar wordt nu weer tijdelijk afgedekt met zand.


“Ik vind het gewoon jammer”, zegt een inwoonster van Doetinchem die langs de werkzaamheden loopt. “Uiteindelijk is het dubbel werk. Misschien kun je beter een deel openhouden en dan gelijk bedenken wat je wil.” Ook een andere inwoner die staat te kijken naar het afdekken van de vondst vindt het jammer dat de kazemat weer wordt afgedekt. “Ik hoop dat ze er nog wat mee gaan doen in de toekomst.” De ondernemers aan de Terborgseweg ondervinden momenteel veel hinder van de werkzaamheden, maar vinden de vondst geweldig. “Ik vind het fantastisch, maar ik dacht wel meteen dit levert vertraging op”, vertelt Gabi Hunter namens de Doetinchemse ondernemersvereniging. “Het is voor de stad natuurlijk geweldig. Het wordt nu eerst weer dicht gegooid en dan gaan ze in maart kijken hoe ze verder gaan. Het zou mooi zijn als het behouden kan blijven voor Doetinchem.”

De kazemat is van historische waarde voor Doetinchem en daarom spelen de ondernemers in op deze bijzondere vondst. “Wij willen graag het verhaal van de Terborgseweg en de Wei van Ome Karel gaan vertellen. We gaan dat doen met een kleine expositie in samenwerking met het Stadsmuseum”, aldus Hunter. De ondernemersvereniging is nu bezig om dat zo snel mogelijk op poten te zetten. “Ik hoop dat het gaat lukken voor het einde van het jaar”.


Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)