Inwoners Kilder bezorgd om reclamemast

Gepubliceerd: 08-11-2019 17:11.

Buurtbewoners uit Kilder hebben bij de gemeente Doetinchem een bezwaar ingediend tegen het afgeven van een vergunning voor de plaatsing van een reclamemast aan de A18. Dinsdag vindt er een hoorzitting plaats.

“Dit is een ernstige aantasting van onze levensvreugde”, zegt buurtbewoner Marcel Bod. De bewoners nemen het de gemeente kwalijk dat ze niet geïnformeerd zijn en richten zich dan ook op het feit dat ze geen verweer hebben kunnen voeren. “Niemand in de buurt wist ervan”, aldus Bod. De gemeente laat weten dat Kapa Vastgoed een omgevingsvergunning aangevraagd en verleend heeft gekregen voor een bedrijfspand. “De reclamemast is niet in de publicatie omgevingsvergunning expliciet benoemd, omdat deze er later bij gekomen is en in de omschrijving de oorspronkelijke aanduiding 'bedrijfspand' is blijven staan”, laat de gemeente weten.

Bod vindt de huidige gang van zaken niet kunnen. “Je maakt een plan en vervolgens pas je het op alle fronten aan. Ik vind dat bijzonder”, zegt Bod. De reclamemast moet zestien meter hoog worden en dat zien de buurtbewoners niet zitten. “We krijgen een dramatisch uitzicht”, aldus de Kildenaar. Bod, die zo’n zeven buurtbewoners achter zich heeft staan, is benieuwd naar wat de gemeente dinsdag te zeggen heeft tijdens de hoorzitting: “Wat ik probeer te bereiken is het liefst dat dat ding er niet komt. En anders dat die bijvoorbeeld bij twee uur zonsondergang uit gaat.”

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)