Inwoner Montferland bezweken aan corona

Gepubliceerd: 28-05-2020 14:05. Bijgewerkt: 28-05-2020 14:51

Het RIVM meldt donderdag dat er ten opzichte van de update van woensdag één nieuwe inwoner van Montferland is overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld in de Achterhoek.

Het nieuwe overlijdensgeval in Montferland brengt het totaal in de gemeente op negen. Doetinchem blijft qua coronadoden het zwaarst getroffen in de regio, met vijftien inwoners die bezweken aan het virus. Oude IJsselstreek (9), Aalten (7), Berkelland (7), Bronckhorst (7), Oost Gelre (6) en Winterswijk (3) hebben allen minder overlijdensgevallen. In totaal zijn er 63 Achterhoekers bezweken aan het virus.

Doetinchem blijft de zwaarst getroffen gemeente in de regio met 26 ziekenhuisopnames in verband met het virus. Oude IJsselstreek (21), Montferland (20), Oost Gelre (17), Bronckhorst (17), Berkelland (12), Aalten (9) en Winterswijk (7) kennen minder opgenomen coronapatiënten. In totaal zijn er 129 inwoners uit de regio opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting.

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld. Niet iedereen met klachten wordt in het ziekenhuis opgenomen of getest, waardoor onduidelijk is hoeveel mensen het virus hebben. Daarnaast worden uit het ziekenhuis ontslagen patiënten niet meegenomen en wordt een overlijden niet altijd dezelfde dag doorgegeven of meegeteld.

Geen nieuws = goed nieuws
Aangezien er reeds een week geen nieuwe bevestigde ziekenhuisopnames zijn, gaat REGIO8 haar berichtgeving omtrent de updates aanpassen. Er worden enkel nog gevallen van nieuwe ziekenhuisopnames of overlijdensgevallen gemeld. Pas wanneer er een nieuwe trend ontstaat zal REGIO8 haar dagelijkse berichtgeving over de updates weer oppakken.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)