Internationale topclubs op Tijmen Toernooi

Gepubliceerd: 09-06-2021 12:06. Bijgewerkt: 09-06-2021 14:58

Het Internationaal Tijmen Toernooi bij FC Bergh ontvangt dit jaar internationale jeugdploegen als Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen. Het toernooi voor jeugdspelers onder vijftien jaar is een eerbetoon aan Tijmen uit 's-Heerenberg, de dertienjarige voetballer van MVR die overleed na een ongelukkig botsing op het veld.

Het dertienjarige voetballertje overleed in 2018

"Met de organisatie van evenementen zoals dit internationale jeugdtoernooi houden de dierbaren van Tijmen zijn nagedachtenis levend en daarmee zijn visie op het leven, waarin niemand is uitgesloten", aldus de organisatie van het jeugdvoetbaltoernooi. De jeugdteams van Ajax, PSV, FC Utrecht, De Graafschap, Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen en Fortuna Düsseldorf zullen strijden om de bokaal die de naam van het overleden voetballertje draagt. Het toernooi vindt plaats op 21 augustus op de velden van FC Bergh in 's-Heerenberg.

Naast het toernooi zet de organisatie een veiling op touw voor het goede doel. "De deelnemende clubs nemen allen interessante voetbalitems mee van hun clubs", legt de organisatie uit. "De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de Stichting Tijmen voor het Goede Doel. Deze organisatie zet zich in om kinderen die in armoede leven te stimuleren om te bewegen. De kinderen worden daarbij geholpen met financiële hulp of hulpmiddelen en de juiste begeleiding."

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)