Internationaal spektakel op de DRU in Ulft

Gepubliceerd: 29-07-2019 16:07.

De Achterhoek Spektakel Toer trok dit jaar artiesten uit de hele wereld richting het DRU Industrieterrein in Ulft. Duizenden bezoekers zorgen ervoor dat de organisatie alweer kan denken aan de volgende editie, ondanks onzekerheid over de te ontvangen subsidie.


"We hebben dit jaar de nadruk gelegd op dat we met zo min mogelijk geld, zoveel mogelijk artiesten deze kant op moesten halen", vertelt organisator Hans Keuper, die een klein lachje niet kan onderdrukken. "Dat is ons aardig gelukt. Van Hongarije tot aan Wales en van West-Afrika tot aan Groningen." The Shuffle Percussion Group uit Groenlo verzorgde meerdere optredens tijdens het festival. "Het voelt als een warm bad om hier te spelen", aldus artistiek leider John Sonderen. Bezoekers zijn vooral te spreken over de sfeer die er hangt. Dat is ook wat Keuper terugkreeg van de bezoekers die uit binnen- en buitenland die aanwezig waren.

Hij hoopt volgend jaar een nieuwe editie te kunnen verzorgen en heeft daar de duizenden bezoekers hard voor nodig. "We zijn afhankelijk van het geld", aldus Keuper. "We krijgen de helft uit sponsoring en subsidie, maar de andere helft moet uit de entreekosten komen. Als je dan drieduizend betaalde bezoekers hebt, dan krijg je wel het idee dat het volgend jaar vast wel weer door kan gaan."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)