Interim-voorzitter De Folter vertrekt bij Santiz

Gepubliceerd: 24-04-2020 21:04. Bijgewerkt: 24-04-2020 21:48

Rolf de Folter vertrekt als interim-voorzitter bij Santiz, de overkoepelende organisatie waar de Achterhoekse ziekenhuizen SKB en Slingeland onder vallen. De Raad van Toezicht wil graag zo snel mogelijk een onderzoek naar het ongedaan maken van de fusie tussen de beide ziekenhuizen.

"Het is spijtig dat wij deze conclusie hebben moeten trekken’ aldus Rolf de Folter, die vanaf maart werkzaam was bij Santiz. De interim-voorzitter constateerde dat, door de uitbraak van het coronavirus, het creëren van rust en vertrouwen in de organisatie onvoldoende tot stand heeft kunnen komen. "De medewerkers van Santiz en de patiënten in de regio hebben recht op een heldere visie op hoe de zorg in de regio het best kan worden georganiseerd, met behoud van kwaliteit en veiligheid." Volgens de Folter is er haast geboden bij die nieuwe visie. "Door alle ontwikkelingen in de zorg, toename van regelgeving en het onder druk staan van financiering en van de arbeidsmarkt, kan die visie niet heel lang meer op zich laten wachten."

Donderdag zegden circa zeventig medewerkers van het SKB via een open brief het vertrouwen op in De Folter, waarbij ze pleiten voor 'een volwaardig SKB'. Volgens de Raad van Toezicht moet er zo snel mogelijk een onderzoek komen naar de toekomst van de Achterhoekse ziekenhuizen, met als uitgangspunt het terugdraaien van de fusie. Zo moet in de toekomst 'een afgewogen besluit kan worden genomen over de verdere toekomst van de ziekenhuizen'.


Spoedig nieuwe bestuurder
De Raad van Toezicht gaat daarnaast snel op zoek naar een nieuwe bestuurder. "Onze eerste zorg gaat nu uit naar het continueren van het bestuur van Santiz’, zegt de voorzitter van de Raad van Toezicht, Anne Flierman."Daarna zullen we ons beraden op een volgende stap. We zullen er op toezien dat de kwaliteit van de zorg die Santiz levert hierdoor niet onder druk zal komen te staan.’ De Folter trad in maart aan als opvolger van de eerder weggestuurde bestuursvoorzitter Chrit van Ewijk.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)